Planeetat

PLANEETTAKORTEISTA näet millaisen planeetan löydätte ihmiskunnan uudelle kodille.
karkkiplaneetta
KARKKIPLANEETTA on kaikkien herkkusuiden unelmien matkakohde. Planeetta on kokonaan herkullisten karkkien, suklaan ja leivonnaisten päällystämä. Löydät suuria suklaajärviä ja -meriä, vaahtokarkki pilviä ja sokerilla kuorrutettuja vuoria ympäri planeettaa. Sää on pääosin leuto. Yleensä planeetalla paistaa aurinko, mutta aina toisinaan taivaalta sataa erilaisia herkkuja. Jos päivä on liian kuuma, planeetta muuttuu epämiellyttäväksi paikaksi, koska osa makeisista alkaa sulaa. Lisäksi karkkiplaneetalta ei löydy lähes mitään terveellisiä raaka-aineita…ei edes vettä.
kasviplaneetta
KASVIPLANEETTA on on täynnä jättimäisiä kukkia, puita ja kasviksia. Tunnet itsesi kuin pieneksi muurahaiseksi suuren pilvenpiirtäjän juurella seisoessasi jättiläissienen vieressä. Keskilämpötila on 20°C, joten planeetalla on aika lämmin. Valmistaudu myös kosteaan ilmastoon. Jättimäisten kasvien lisäksi planeetalla on paljon puhdasta vettä ja terveellisiä orgaanisia luonnonvaroja. Kohtele tätä upeaa planeettaa hellävaroen, koska sen ekosysteemi on erittäin herkkä. Jos et noudata neuvoa, planeetta saattaa kääntyä sinua vastaan…
superhyytelöplaneetta
SUPERHYYTELÖPLANEETTA on hyllyvä kokemus. Planeetan pinta on niin kimmoisa, että kannattaa varoa hyppäämistä. Jos hyppäät saatat nimittäin singahtaa avaruuteen asti. Planeetan pinnalla kasvaa erikokoisia ja erivärisiä hyytelökakkuja, jotka maistuvat kaikille hyytelön ystäville. Koska kaikki on niin pehmeää ja kimmoisaa, et oikeastaan pysty kiinnittämään mitään planeetan maahan tai seiniin.
magneettiplaneetta
MAGNEETTIPLANEETTA on todennäköisesti jokaisen elämäsi aikana hukkaamasi metalliesineen katoamisen takana. Se on koko universumin voimakkain magneetti ja se vetää puoleensa pieniä metalliesineitä jopa toisis- ta galakseista. Sen pinta on erittäin tasainen, mutta ole varovainen, koska saatat kompastua pintaan kiinnittyneisiin metalliesineisiin. Varo planeettaa kohti sinkoavia esineitä, koska ne saattavat lähestyä vauhdilla ja…olla suuria.
mimsy
MIMSY on viimeinen lajinsa elävistä yksilöistä. Kyllä, tämä planeetta on elävä olento! Mimsy on yleensä hellä ja kiltti sen pinnalla eläville asukkaille. Tämä tarkoittaa sitä, että Mimsy ylläpitää kasvillisuutta, joka tuottaa happea, tarjoten edellytykset elämälle. Mimsylle pitää kuitenkin syöttää PALJON SOKERIA. Ilman sokeria Mimsystä tulee vihainen ja ärtyisä. Mimsy suuttuu myös, jos sen pintaan kiinnittää jotakin, joten ole varovainen. Jos onnistutte suututtamaan Mimsyn, voitte odottaa maanjäristyksiä, myrskyjä, tornadoja ja pahimmassa tapauksessa Mimsy alkaa signahdella ympäri avaruutta supernopeudella. Onnea!
painovoimaton planeetta
PAINOVOIMATON PLANEETTA on erityinen paikka, jolla on aivan omat lainalaisuutensa. Syistä, joita ei pysty selittämään, planeetalla ei ole lainkaan painovoimaa. Tämä tekee planeetalla elämisestä erittäin vaikeaa, mutta myös hauskaa. Esimerkiksi sade sataa maasta taivaaseen ja katoaa avaruuteen. Sama koskee pilviä. Kaikki maassa kasvava päätyy jossain vaiheessa painovoimattomuuden uhriksi ja leijailee kauas pois.
pizzaplaneetta
PIZZAPLANEETAN loivat Buulubit, intergalaktisten turistien rotu. Heidän intohimonsa oli matkustaa ympäri galaksia ja maistaa niin useita herkkuja kuin mahdollista. Pizza lumosi heidän sydämensä ja he päättivät luoda pizzaplaneetan, loputtoman pizzan lähteen. Jossain vaiheessa Buulubit vain katosivat, eikä kukaan tiedä miksi. Pizzaplaneetta kuitenkin jäi. Sitä kuorruttaa parhaista parhaimman makuinen juustosula. Talvisin sataa parmersanlunta, joka verhoaa rapeat pizzataikinavuoret. Löydät planeetalta myös tomaattikastikejokia ja -järviä. Siellä täällä on myös kuumia chililähteitä. Salamikukat, valkosipulikivet, kinkkupuut ja muut eriskummalliset ainekset koristavat planeetan juustoista pintaa. Varo kuitenkin pizzaplaneetan lämmintä juustosulaa. Se voi olla vaarallista jos seisot liian pitkään paikallaan.
meriplaneetta
MERIPLANEETTA on suuren valtameren peitossa, eikä planeetalta löydy lainkaan kuivaa maata. Meri on enimmillään jopa 15 000 metriä syvä ja matalimmillaan vain 1–2 metriä syvä. Ilmasto on erittäin lämmin ja muistuttaa ihanaa kesäpäivää maapallolla. Kiitos vedessä elävien levien planeetalla on paljon happea. Ole kuitenkin varovainen, sillä olemme saaneet raportteja meren syvyyksissä elävistä eläimistä ja suurista planeetan yli pyyhkäisevistä aalloista.
saippuaplaneetta
SAIPPUAPLANEETTA on kuin yksi jättimäinen saippuapala. Planeetalta löytyy niin saippuajärviä, saippua- vuoria kuin saippuapilviäkin. Ole varovainen, koska saippua on ERITTÄIN liukasta sateen aikaan. Muista myös vältellä suuria kuplia sekä sateen aikana syntyvää vaahtoa. Saattaa kuulostaa hauskalta, mutta saippuakuplan sisään tai suureen vaahtomyrskyyn loukkuun jääminen on erittäin vaarallista.
hiekkaplaneetta
HIEKKAPLANEETTA tunnetaan kuumasta ja kuivasta ilmastostaan sekä violetista aavikosta. Toisinaan planeetalla tosin sataa ja tuolloin hiekkaan syntyy pieniä lammikoita. Ole varovainen, koska Hiekkaplaneetta tunnetaan neonpinkeistä kaktuspalloista, jotka pyörivät ympäriinsä ja imevät kaiken sadeveden itseensä kuin suuret pölynimurit. Kukaan ei tiedä kaktuspallojen tarkoitusta, mutta tutkijat ovat sitä mieltä, että ne ovat elintärkeä osa planeetan ekosysteemiä.
vuoriplaneetta
VUORIPLANEETTA on kaunis, henkeäsalpaava paikka. Planeettaa halkovat jättimäiset vuoristojonot, joiden väliin jäävissä solissa on kristallin kirkkaita vesialueita. Planeetan ilmasto on vuoristoalueille ominainen. Voit odottaa sateita, auringon paistetta ja toisinaan jopa lunta. Älä oleta löytäväsi mitään tasaista tältä planeetalta, koska kielekkeet ovat erittäin jyrkkiä ja vesistöt syviä.
suoplaneetta
SUOPLANEETTA näyttää ensisilmäyksellä synkältä paikalta, mutta lähempää katsottuna pitää sisällään maagisia salaisuuksia. Suoplaneetta on hurmaavien suokasvien, jokien ja järvien peittämä paikka. Yöaikaan nämä kasvit antavat sinulle lämpöä, hehkuen upeina pimeydessä. Muista kuitenkin, että suoplaneetan kosteikoissa piilee monia vaaroja. Suonsilmäkkeet saattavat imaista sinut sisäänsä, jos uskaltaudut liian lähelle. Planeetta on myös pahanhajuinen ja sää vaihtelee nopeasti auringon lämmöstä kylmiin tuuliin ja sateeseen.
tunneliplaneetta
TUNNELIPLANEETTA saattaa näyttäytyä ensiksi elämälle täysin sopimattomana, sillä sen pinnalla roihuaa liekkejä ja tulimyrskyjä. Tutustuttuasi paikkaan tarkemmin voit löytää käytävän planeetan sisuksiin, tunneleista koostuvaan maailmaan. Tunneleista löytyy elämälle sopivia olosuhteita, kasvukelpoista maata ja vesitaskuja. Ole kuitenkin varovainen, koska maan alla ei ole happea tai auringon valoa…
laavaplaneetta
LAAVAPLANEETTA on täynnä suuria ja pelottavia tulivuoria. Paikka on erittäin kuuma ja sen ilma on paksua ja hankalaa hengittää. Laavajokia virtaa ympäri planeettaa ja tummat pilvet estävät auringonvalon pääsyn planeetan pinnalle. Lisäksi löydät planeetalta monia kuumia lähteitä. Täydellinen paikka allasbileille! Tosin valmistautukaa hikoiluun riittävällä määrällä juotavaa. Laavaplaneetalla on myös monia luonnollisia grillauspaikkoja. Laavaplaneetta on yksi vaikeimmin asutettavista planeetoista, mutta ehkä siitäkin voi löytää jotain kaunista?
talviplaneetta
TALVIPLANEETTA on kylmän huurteinen planeetta. Lämpötilat vaihtelevat päivän -30oC asteesta öiden -80oC asteeseen. Jättimäiset jäävuoret koristavat planeetan lumista pintaa ja maagiset revontulet loistavat yötaivaalla. Niiden valo antaa paljon kaivattua lämpöä ja lohtua planeetan asukkaille. Tiedoksenne, että revontulien väri viestii myös planeetan luonnollisesta tasapainosta. Jos ne muuttuvat punaisiksi ja pysyvät sellaisina liian kauan, ekosysteemi on vaarassa. Jos ekosysteemi vaarantuu liian pahasti syntyy jäätä halkovia maanjäristyksiä. Planeetalla tunnetaan sanonta ”Ilman kylmyyttä emme voi arvostaa liekkejä sydämissämme.”
suolaplaneetta
SUOLAPLANEETTA ei sovi herkkusuille. Planeetan pinta on suolan, etikkajokien ja -järvien, suolavesimerien, kristallivuorten sekä suolaisten herkkujen peittämä. Jättimäisiä sipsejä ja suolatikkuja nousee suolahiekasta. Tämä ei ole helpoin paikka asua, mutta suolaiset herkut ovat toki maukkaita…jos sattuu pitämään suolasta